Vroeger ruimde we stof op met een bezem, daarna kwamen er hele grote machines en sinds kort hebben we al robotstofzuigers en hoeven we bijna niks zelf meer te doen. Maar wat voor soort type stofzuiger heb je nou nodig met het type tapijt of vloer dat je hebt? Veel mensen zijn hier over verward. Daarom hebben we alle informatie over de types stofzuigers die wij hier hebben op een rijtje gezet.

Stofzuiger met zak

De meest traditionele stofzuiger is natuurlijk de stofzuiger met een zak. Dit is heel handig, want door die zak hebben ze vaak een hele grote opvangcapaciteit. En doordat er een zak in zit, is de uitblaaslucht ook schoon. Want de zak dient als filter. Het is wel zo dat je met een stofzuiger met zak, terugkerende kosten hebt. Omdat je de zak op een gegeven moment moet vervangen. Om dit nadeel zo klein mogelijk te maken, zou je voor een stofzuiger moeten gaan met een zo groot mogelijke zak.

Stofzuiger zonder zak

Maar wat als je nou geen zak wilt halen elke keer? Dan zou je voor een stofzuiger zonder zak kunnen gaan, zo bespaar je op de kosten. Deze stofzuigers zijn ook gemakkelijk te legen, je kunt de stofbak makkelijk los klikken. En dan leeg je hem zo boven een vuilniszak. Maar hierdoor is de opvangcapaciteit relatief klein, in vergelijking met een stofzuiger met zak.

Alleszuigers

Wil je een stofzuiger met extra kracht? Ga dan voor een bouwstofzuiger, ook wel alleszuiger genoemd. Deze stofzuiger kan naast stof, ook vloeistoffen en grof materiaal opzuigen. Dit is super handig voor een werkplaats, bijvoorbeeld. Deze alleszuigers hebben ook vaak een speciale nat- en droogfilter, wat het schoonmaken van uw werkvloer nog makkelijker maakt.

Robotstofzuigers

Tegenwoordig hoeven we eigenlijk niet eens meer te stofzuigen want er zijn namelijk robotstofzuigers uitgevonden. Maar de huidige robotstofzuigers hebben nog niet zoveel zuigkracht als de meeste stofzuigers, dit komt omdat ze vaak stukken kleiner zijn en dus de technologie er nog niet in past. Omdat hij dus zo klein is, is een robotstofzuiger handig om alle kleine en niet makkelijk te bereiken plekjes van je huis te laten stofzuigen. Niet alle robotstofzuigers zijn even effectief. De goedkopere varianten hebben vaak geen software geïnstalleerd wat een route van de kamer calculeert. Wilt u dus een snelle effectieve robotstofzuiger, ga dan voor een wat duurder variant waar dit programmeren is.

Steelstofzuigers

Een steelstofzuiger is wat kleiner en compacter dan een normale stofzuiger, daarom is het handig om er één in huis te hebben. I.p.v. dat je helemaal naar je zolder moet lopen of je opbergkamer waar je stofzuiger staat kan je een steelstofzuiger ergens in je keuken laten staan zodat je hem er gemakkelijk bij kunt pakken. Een steelstofzuiger is wat lichter, wat ervoor zorgt dat het stofzuigen een stuk prettiger gaat. Ook heeft een steelstofzuiger geen snoer wat de ervaring nog prettiger maakt omdat je niet met een snoer te maken hebt. Maar helaas heeft de steelstofzuiger een beperkte capaciteit en moet je hem vaak legen.

Kruimelzuigers

Een kruimelzuiger ook wel, een kruimeldief genoemd. Is perfect voor als je kleine hoeveelheden vuil of stof wilt opzuigen. Een kruimeldief is ervoor bedoeld om gemakkelijk bij moeilijke plekken te komen wat de rest van de stofzuigers niet kunnen. Een kruimeldief is niet geschikt om gehele vloeren te gaan stofzuigen. En ook een kruimelzuiger heeft maar een beperkte capaciteit waardoor je hem regelmatig moet legen.

    05-02-2018 00:00