Steeds vaker zie je stofzuigers zonder zak opkomen en dit is natuurlijk erg handig in gebruik. Maar wat is nou eigenlijk handiger, een stofzuiger met of zonder zak? Er zijn verschillen tussen de stofzuigers en er komen van beide nog steeds nieuwe exemplaren uit.

De stofzuigers met zak, zijn de stofzuigers die al langer bestaan en die in de meeste huishoudens te vinden zijn. De stofzuiger met zak heeft zeker voordelen. Zo ligt de aanschafwaarde van een stofzuiger met zak over het algemeen lager dan een stofzuiger zonder zak. Ook blijven de stofzuigers langer schoon omdat de stofzak regelmatig vervangen moet worden, dit hoeft niet altijd je hebt stofzuigerzakken die je kan legen en kan hergebruiken. Als laatst maken de stofzuigers minder lawaai dan de stofzuigers zonder zak. Maar er zijn ook nadelen aan de stofzuiger met zak. Zo kan de zuigkracht gaan afnemen, doordat de stofzuiger zak steeds voller raakt. Ook zorgen de volle stofzuigerzakken vaak voor extra afval doordat ze vervangen moeten worden.

De stofzuigers zonder zak, deze stofzuigers zijn over het algemeen wat nieuwer. De stofzuigers vangen stof op dat vervolgens terecht komt in een soort cycloon. Het stof wordt vervolgens uit de luchtstroom geduwd en komt dan uiteindelijk terecht in een stofbak die u kunt ontkoppelen van de stofzuiger. Zo kan u telkens de bak legen in uw vuilnisemmer en hoeft u bij veel vuil niet telkens een nieuwe stofzuigerzak te kopen. Ook is het een voordeel dat je maar eenmalig een filter hoeft te kopen en de zuigkracht van een stofzuiger zonder zuigzak zou niet snel afnemen bij goed onderhoud.

Aan de hand van deze informatie kan u kiezen wat voor stofzuiger het beste bij u past. Het is geheel naar eigen gemak te beslissen.

    03-07-2017 00:00