afbeelding met scherm

Een kruimeldief zie je steeds vaker terug komen in het Nederlandse huishouden maar wat is nou handiger? Maar eerst wat is een kruimeldief (kruimelstofzuiger), een kruimeldief is een kleine stofzuiger die werkt op een kleine accu en wordt gebruikt om snel kleine kruimels of stof op te zuigen. Dit is een erg handige apparaat voor korte en kleine klusjes.

Een stofzuiger heeft bijna iedereen wel thuis en is essentieel voor iedere huishouden voor het schoonmaken van hun huis. Stofzuigers zijn meestal vrij groot en zwaar maar hebben een immense zuigkracht voor het opzuigen van verschillende soorten vuil zoals stof. Maar wat is nou beter een kruimeldief of een traditionele stofzuiger?
De voordelen van een kruimeldief is dat het een lichte stofzuiger is en je dus geen last hebt van gesleep. Het is heel makkelijk om de kruimeldief erbij te pakken bij kleine ongelukjes. En de kruimeldief hoeft niet in het stopcontact worden gestoken want het werkt op een oplaadbare batterij. Nadelen van een kruimeldief zij  als volgt: het is een klein en lichte stofzuiger en heeft een kleine motor dus de zuigkracht is niet heel sterk. En de batterij is klein en dus snel op. De accu heeft meestal maar een kort leven en de kruimeldief wordt dan vervangen.

Voordelen van een traditionele stofzuiger is dat er een groot assortiment is van stofzuigers ieder met zijn eigen voor en nadelen. De motor is groter en heeft een grotere zuigkracht dan een kruimelzuiger. Is perfect voor grote huishoudklussen vanwege de veelzijdigheid van de stofzuiger. Heeft stopcontact nodig maar zuigt  veel langer dan een kruimeldief. De stofzuiger heeft ook een grotere levensduur dan een kruimelzuiger. Nadelen zijn dat een stofzuiger meestal groot en zwaar is. Je moet de stofzuiger aansluiten aan het stopcontact en misschien kom je niet bij plekken omdat het snoer te kort is. Verder kan de stofzuiger meer lawaai maken maar je hebt tegenwoordig ook stille stofzuigers.

    11-11-2016 00:00